BEVRIJDINGSDAG TIJDENS CORONA IS TOCH NIET HELEMAAL VRIJ

Op Bevrijdingsdag viert heel Nederland de bevrijding van de Duitsers in 1945, dat is algemeen bekend. Dit jaar is het toch wat anders als voorgaande jaren. Door het Coronavirus kunnen veel evenementen dit jaar niet door gaan. Een Bevrijdingsdag tijdens corona. Het bevrijdingsfestival, het 5 mei concert en zelfs de publieke ontsteking van het Bevrijdingsvuur kan niet doorgaan. Persoonlijk vind ik dit heel jammer, zeker omdat het vandaag precies 75 jaar geleden is dat wij bevrijd werden. Een Bevrijdingsdag die heel speciaal zou worden is dankzij Corona gelimiteerd. Gelukkig zijn er nog wel evenementen waar je ook vanuit je huiskamer van kunt genieten.


Het traditionele bevrijdingsvuur in Wageningen kon om 12 uur ’s nachts wel gewoon aangestoken worden. Ook mocht heel Nederland bij zonsopkomst de vlag, zonder wimpel, aan de top van de stok hangen. Radio 4, Radio 2, Radio 3FM en FunX hadden alle vier een speciale uitzending vandaag. Ook kon heel Nederland om 16:55 uur, op initiatief van Claudia de Breij, meezingen met het nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy. Dit vond ik persoonlijk geen slecht idee alleen het daarna uit laten zenden op RTL-nieuws had van mij niet gehoeven. Waarom vraag je je af? Laten we zeggen dan niet elke Nederlander even goed kan zingen.

Om zeven uur ’s avonds kon iedereen meegenieten van het concert van Martin Garrix dat live te zien was op zijn YouTube kanaal. Maar ook dat concert was iets anders. In plaats van op een podium draaide Martin Garrix vanaf een jacht die door de Nederlandse wateren voer. Dit was mijn favoriete evenement van Bevrijdingsdag van dit jaar. Ook al was het geen normaal concert, Martin Garrix zien draaien op een boot tussen weilanden was ook wel speciaal.

Ondanks dat we op Bevrijdingsdag niet de vrijheid hadden waar we op hadden gehoopt is het wel een Bevrijdingsdag geworden om niet te vergeten. Een feestdag op gepaste afstand.

Lees ook onze post over koningsdag tijdens corona als ondernemer

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *