UPDATES COVID-19

Wij zijn ervan bewust dat er zeker in deze tijd veel onzekerheid heerst bij de ondernemers. Om die reden willen wij in deze post relevante informatie zetten, zodat ondernemingen op de hoogte zijn van de nieuwste updates en nieuwe informatie rondom covid-19.

Ondersteuning vanuit de overheid

De overheid treft verschillende regelingen om ondernemingen te steunen. Voor bedrijven die een grote omzetdaling hebben, geldt dat zij 80% vergoeding krijgen voor betaalde loonkosten. Hiernaast krijgen ondernemingen ook één vaste uitbetaling van 4000,- als steun. Ook zijn er al regels opgesteld voor renteverlaging en hiernaast is er ook een versoepeling in het geval dat ondernemingen geld willen lenen.

Wat nu?

Wij snappen dan ook al te goed dat er ook veel onzekerheid heerst onder de Zeeuwse ondernemingen. De grote vraag is: zullen zij deze zomer nog wel actief kunnen zijn in de branche? En wat is de toekomst van hun bedrijf.

Het antwoord daarop is niet makkelijk te beantwoorden. Volgens het besluit op 21-04-2020 moeten allerlei ondernemingen, zoals kappers en de horeca dichtblijven. Dit is in ieder geval tot 20 mei.

Wat er na deze datum zal gebeuren is onzeker, voor iedereen. Wij zullen elkaar samen door deze zware tijd moeten loodsen. Daarbij, het beste wat je als ondernemer kan doen op dit moment is niet blijven zitten, maar nadenken. Op het moment dat winkels en/of horeca weer open mogen zal ook dit aangepast zijn.

Tips

Zeker in deze tijd is het aan ondernemingen om zich te onderscheiden en aan te passen. Volg de richtlijnen van het RIVM op en laat medewerkers zoveel mogelijk thuis werken. Alleen samen krijgen we de samenleving weer op de been. Voor nu is onze tip aan uw onderneming. Ga nadenken over veranderingen en blijf innoveren, want ook in deze tijd kunt u zich onderscheiden als bedrijf.

Wij hopen op deze website ondernemingen te helpen. Niet alleen om informatie te vinden, maar ook elkaar. Stel vragen in het forum en blijf de blogpagina volgen voor de nieuwste updates over covid-19.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *