WAT TE DOEN IN JE VRIJE TIJD IN WALCHEREN ALS ONDERNEMER!

Als ondernemer heb je het vaak enorm druk met je onderneming. Vaak kijk je uit naar het weekend of een welverdiende vakantie… en terecht! Speciaal voor jullie harde werkers, neem wat rust en ga erop uit! Aangezien ik in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg woon, gelegen op het eiland Walcheren, schrijf ik in dit artikel over prachtige locaties en leuke plekken om te bezoeken op dit mooie eiland.

Middelburg, een bruisende stad!

Omdat ik dus ben geboren en getogen in Middelburg, vind ik het niet meer dan logisch om de lijst daarmee te starten! Het prachtige Middelburg is een erg fotogenieke stad. Als je een dagje in Middelburg bent, wat je ook zeker nodig gaat hebben ;), is het Abdij zeker een bezoekje waard. Het Abdij ligt in het midden van de stad. Onderdeel van de Abdij is de Abdijtoren, genaamd de Lange Jan. De toren kan tegen betaling worden beklommen. Wanneer je op de top staat heb je een uniek uitzicht over Middelburg. Andere bezienswaardigheden zijn het Stadhuis gelegen aan de Markt. Hier tref je veel horecagelegenheden en vanaf de Markt loop je zo de gezellige winkelstraten in. Een straatje wat je absoluut niet mag missen is de Kuiperspoort. Vergeet ook niet te wandelen langs de grachten met bijzonder mooie pakhuizen en andere monumentale panden.  Middelburg is dus echt een aanrader!

Domburg, een prachtig dorp aan zee

Een heel leuk dorp aan de zee is Domburg. Domburg heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Domburg heeft een ruime keuze aan restaurants en strandpaviljoens. Ook zijn er heel wat winkeltjes. Op het Domburgse strand staan fel gekleurde strandhuisjes. Als je een middagje de natuur in wilt is natuurreservaat De Manteling een perfecte plek om een prachtige boswandeling te maken. Vanuit het bos kun je richting de duinen en het strand lopen van Domburg en Oostkapelle.

De Boulevard in Vlissingen

In Vlissingen kun je uitwaaien op de boulevard. Uniek is dat zeeschepen hier dicht langs de kust varen. Aan de Boulevard liggen ook genoeg restaurants, maar die zijn helaas momenteel nog gesloten vanwege de Coronamaatregelen (klik hier voor een artikel over hoe jouw onderneming Corona overleeft). Vanaf Vlissingen kun je Zeeuws Vlaanderen zien liggen en als het heel helder weer is kun je zelfs de Belgische kust zien liggen met o.a. Knokke en Oostende.

Oranjezon (Vrouwenpolder en Oostkapelle)

Voor de vroege vogels onder ons is een bezoekje aan natuurgebied Oranjezon, gelegen tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle een absolute aanrader. Hier kun je damherten en reeën spotten. Bovendien kun je genieten van een fraai duingebied en schitterende vegetatie.

Veere, een echte knusse sfeer

Wat zeker niet mag ontbreken in dit artikel is een bezoekje aan Veere. Dit stadje, gelegen aan het Veerse Meer heeft knusse straatjes, waar Oud-Hollandse winkeltjes te vinden zijn. De Campveerse Toren is een rijksmonumentale verdedigingstoren. Hierin kun je tegenwoordig overnachten en heerlijk eten. Verder vind je er Schotse Huizen, de Grote Kerk en een bijzonder Stadhuis.

Zoutelande, ik ben blij dat je hier bent!

Zoutelande mag tenslotte ook niet ontbreken wanneer je Walcheren bezoekt. Het aantal bezoekers aan dit Walcherse kustdorp is flink toegenomen na de hit van Bløf uit 2017 met de gelijknamige titel Zoutelande. Wanneer je het dorp inrijdt wordt je verwelkomd met de tekst: Ik ben blij dat je hier bent….een passage uit het populaire nummer. Dit zegt denk ik alles over de Zeeuwse gastvrijheid.

Spread the love

One Reply to “WAT TE DOEN IN JE VRIJE TIJD IN WALCHEREN ALS ONDERNEMER!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *