INTERVIEW MET STADSBROUWERIJ HOSTERNOKKE

Marja en Jacco de Wee van Stadsbrouwerij Middelburg

Wie zijn jullie en wat voor onderneming hebben jullie?

Wij zijn Marja en Jacco de Wee en wij hebben een bierbrouwerij met proeflokaal in het centrum van Middelburg.

Hoelang bestaat de brouwerij al?

We hebben Stadsbrouwerij Hosternokke op zaterdag 29 oktober 2016 geopend. Dit was tijdens de Nacht van de Nacht, een jaarlijks terugkerend evenement in Middelburg. Dit evenement wordt altijd op de laatste zaterdag van oktober georganiseerd. Het was een tsunami! Het was zo druk, dat we uiteindelijk met zes man stonden te werken.

Wat voor werk hadden jullie voordat jullie met de brouwerij zijn gestart?

Ik (Marja) werkte als re-integratie coach en Jacco als kwaliteitsadviseur bij een GGZ organisatie.

Wat is jullie missie?

Onze missie is het brouwen van mooie bieren, maar ook leuke contacten opdoen en het kunnen maken van eigen keuzes.

Wat is jullie visie?

Wij vinden kwaliteit erg belangrijk, dit gaat dan ook boven de kwantiteit! Ook is gastvrijheid van belang net zoals laagdrempeligheid. Mensen moeten zich op hun gemak voelen bij ons en bieren moeten niet moeilijk of ingewikkeld zijn, Gewoon genieten en zeker nog een tweede bestellen! Meer weten over wat een missie en visie is? Lees dat dan hier!

Wat was de grootste uitdaging bij het opzetten van jullie onderneming?

Het was voor ons een grote uitdaging om in een korte tijd een begrip te worden. Hiermee bedoelen we, je naam op de kaart te zetten, zodat iedereen weet dat je een leuke gelegenheid en lekker bier hebt.

Wat merken jullie van de Coronacrisis en hoe spelen jullie hierop in?

Wij hebben de bierwinkel elke dag geopend gehouden van 17:00 tot 19:00, zodat mensen onze bieren konden meenemen, om er thuis van te genieten! Daarnaast hebben we samen met de bloemenzaak Pluk De Dag en Grieks Restaurant Taverna Kostas een pakket samengesteld. Zo hebben we dus samengewerkt met andere ondernemers om elkaar te helpen in deze tijd. Ook zijn we gestart met een webwinkel. Voor de rest hopen we dat de regels verder afgebouwd worden. Anders hebben wij voor binnen een groot probleem, dit omdat wij normaal gesproken binnen maar rond de 40 mensen kwijt kunnen.

Hart onder de riem pakket. Een verwenpakket met bloemen van Pluk De Dag, bier van de Stadsbrouwerij en een wijnfles van Taverna Kostas

Hoe promoten jullie de onderneming?

We proberen regelmatig online via Instagram en Facebook berichten te posten, zodat we onze volgers op de hoogte kunnen houden van alle nieuwtjes van de brouwerij. Daarnaast hebben wij ook veel mond op mond reclame.

Wat zijn tips die jullie willen mee geven aan andere kleine ondernemingen?

Onze tips zijn dat het misschien wel handig is om jouw onderneming is opnieuw onder de loep te nemen. Probeer ook je uitgaven en het doorschuiven van facturen te beperken.

Dus als je eens een dagje in Middelburg bent, neem dan zeker eens een kijkje in de brouwerij! Ik wil Marja en Jacco van Stadsbrouwerij Hosternokke hartelijk bedanken voor de medewerking! Heel veel succes gewenst met jullie onderneming.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *